< Clienții tăi te așteaptă online. Tu ce mai aștepți? >

MARKETERIO, SERVICII COMPLETE DE MARKETING DIGITAL

Alege cea mai eficientă cale de a ajunge la publicul tău. Tu alegi destinația, noi construim punțile.
Vei descoperi cum marketing-ul digital poate funcționa într-un mod spectaculos pentru tine.
Marketerio este o agentie de marketing online, care se concentreaza pe calitate si rezultate concrete. Echipa noastra este formata din specialisti in marketing online, social media, web design, email marketing,  branding, design grafic, a caror experienta poate deveni pentru firma dumneavoastra un avantaj major de piata.

< Am selectat câteva dintre proiectele noastre >

PORTOFOLIU MARKETERIO

< Suntem la dispoziția ta! >

DATE DE CONTACT

Str. Alecu Russo, Nr. 13-19, Sector 2, Bucuresti

(+4) 0773 858 861

Securitate
securitatea site ului

Securitatea site-urilor web poate fi un subiect complex (sau chiar confuz) într-un peisaj în continuă evoluție. Înainte de a începe, este important să ținem cont de faptul că securitatea nu este niciodată o problemă pe care o rezolvați și gata. În schimb, vă încurajăm să vă gândiți la aceasta ca la un proces continuu care necesită o evaluare constantă pentru a reduce riscul general.

Prin aplicarea unei abordări sistematice a securității site-ului web, ne putem gândi la aceasta ca la o ceapă, cu multe straturi de apărare care se reunesc toate pentru a forma o singură piesă. Trebuie să vizualizăm securitatea site-ului în mod holistic, ca un întreg și să o abordăm cu o strategie de apărare în profunzime.

Ce reprezintă securitatea site-ul web?

Securitatea site-ului web reprezintă suma totală a tuturor măsurilor active și pasive luate pentru a vă proteja site-ul web. Cuprinde fiecare măsură de securitate de la securitatea de bază la securitatea premium pe care o luați (sau ar trebui să luați) pentru a vă proteja site-ul web de atacuri cibernetice. Măsuri precum alegerea unei gazde sigure, instalarea SSL, monitorizarea traficului, restricționarea accesului back-end și așa mai departe compensează securitatea site-ului web.

Cu alte cuvinte, securitatea site-urilor web este un concept “umbrelă” care acoperă diferitele măsuri de securitate întreprinse de organizații pentru a-și proteja activele online de atacuri cibernetice, malware și hacking.

Alternativa menținerii unei securități slabe a site-ului web este egală cu lăsarea unui site deschis încălcărilor de date și compromiterea informațiilor sensibile ale clienților / utilizatorilor (cum ar fi acreditările de conectare sau informațiile despre cardul de credit), punctul de atac pentru alte sisteme (instalați ransomware sau phishing attacks) și deteriorarea site-ului web (cum ar fi anunțurile pop-up etc.).

De ce este importantă securitatea site-urilor web?

Nimeni nu dorește ca site-ul web să fie spart, astfel securitatea site-ului este crucială. Un site web își poate pierde până la 98% din trafic dacă este piratat și pe lista neagră.

Securitatea site-ului este esențială pentru protecția informațiilor personale și a serviciilor digitale. O scanare obișnuită utilizând un program de securitate web împiedică accesul la un site, cum ar fi unul de pe lista neagră Google. Atunci când Google detectează conținut sau fișiere periculoase pe un site web care pot pune în pericol securitatea vizitatorilor, acestora le apare notificarea de pe lista neagră Google. Vizitatorii sunt informați cu privire la avertisment atunci când accesează site-ul web, iar proprietarii site-urilor web sunt avertizați instantaneu prin e-mail sau mesaj în panoul de căutare Google pentru a preveni pierderea datelor importante.

80 la sută din întreprinderile mici au suferit un atac al site-ul lor web la un moment dat, cheltuielile pentru un singur eveniment variind la zeci de mii de dolari. Ceea ce, în special pentru întreprinderile mici, ar putea fi o daună majoră.

De ce site-urile web sunt piratate?

Există diferite obiective atunci când hacking site-uri web, dar principalele sunt: exploatarea datelor vizitatorilor site-ului, furtul de informații stocate pe server, roboții “fake” și crawlerele (blackhat SEO), abuzarea resurselor serverului, și așa mai departe.

Cum să vă apărați împotriva atacurilor web?

  1. SSL Certification

Un certificat SSL este un fel de cod de pe serverul dumneavoastră web care oferă securitate pentru comunicațiile online. Când un browser web contactează site-ul web securizat, certificatul SSL permite o conexiune criptată. Procesul este asemănător cu acela de-a sigila o scrisoare într-un plic înainte de a o trimite prin poștă. De asemenea, este crucial să înțelegem că protecția SSL are limitările sale. Deoarece protecția SSL protejează doar datele în tranzit, trebuie implementate proceduri suplimentare pentru securizarea în continuare a site-ului.

  1. Firewall pentru aplicații web (WAF)

Prin filtrarea și monitorizarea traficului HTTP între o aplicație web și Internet, un WAF sau un Firewall pentru aplicații online, ajută la protecția aplicațiilor web. De obicei, apără aplicațiile online împotriva amenințărilor, inclusiv falsificarea site-urilor, scripturile cross-site (XSS), includerea fișierelor și injecția SQL. WAF este benefic pentru contracararea atacurilor automatizate care vizează în principal site-uri web mai mici sau mai puțin cunoscute. Roboții rău intenționați caută slăbiciuni sau lacune care pot fi exploatate și utilizate pentru atacuri DDoS, ceea ce poate determina încetinirea sau blocarea site-ului dumneavoastră web.

  1. Scanere de securitate pentru site-uri web

Un scaner de securitate puternic și eficient este esențial din mai multe motive, dintre care cel mai important este detectarea timpurie a amenințărilor sau atacurilor care se apropie. Un scaner malware caută vulnerabilități și alte probleme de securitate, astfel încât acestea să poată fi investigate corespunzător ulterior.

  1. Actualizări ale software-ului

Sistemele de gestionare a conținutului (CMS) sunt, de asemenea, expuse riscului de a fi compromise de către hackeri din cauza problemelor de securitate și a lacunelor întâlnite adesea în pluginurile de la terți. Cea mai ușoară soluție pentru aceasta este actualizarea software-ului de bază când și când este disponibil, deoarece patch-urile de securitate și soluțiile de patch-uri automate rezolvă aceste probleme.

  1. Gestionarea fișierelor și a datelor

Backup-ul fișierelor site-ului web dar si a bazei de date se poate face fie online, cum ar fi pe un server cloud, fie offline, cum ar fi pe hard disk-uri sau servere offline. În plus, administratorul site-ului web trebuie să șteargă orice fișiere care nu mai sunt folosite sau sunt “gunoi”. Ca urmare, serverul site-ului devine mai curat, iar un atac cibernetic nu poate DDoS site-ul web prin interogări PHP.

Puteți de asemenea să restricționați accesul global la site-ul dumneavoastră (sau anumite zone) prin metode GET sau POST pentru a minimiza expunerea. Puteți să actualizați permisiunile de director și fișiere pentru a vă asigura că accesul de citire / scriere este setat correct. Puteți, în același timp, să actualizați sau eliminați software / teme / pluginuri învechite. Totodată resetați-vă parolele imediat cu parole puternice și activați 2FA / MFA ori de câte ori este posibil pentru a adăuga un strat suplimentar de autentificare.

Author

Admin

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *